School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Ansan dúbhairt sé leó gur dhearmhadh sé an t-airgid d'fhághaint i n-a dhiaidh agus do labhair an bhean leis ansan "airiú cá bhfuaris an t-airgid go léir i gcóir an beath-uisge go léir.
    Do bhí sé ar buille ansan agus ní dúbhairt sé aon rud leí in-aon-chor mar is dócha go raibh eagla air. Bhíodh na daoine go léir ag maghadh fé leis agus ní h-aon ionghnadh go raibh leis ach do bhí leis.
    Ansan bhíodar go léir ag magadh fé ar feadh na h-aimsire sin. Ní raibh focal ag teacht aoinne ansan ach do bhí fearg ar gach aon duine.
    Nuair a bhí geall leis leath úair a cluig caitte do thosnuig an fear a bhuille nú an fear a bhí ar meisge ag bualadh gach duine a bhí ann.
    Ansan do thosnuig gach aoinne a bhí ann ag maghadh fé'n bhfear ach ní raibh aon mhaith dhóíbh ann mar do bhí sé ró mhaith dhóibh ar fadh
    Brighid Ní hIarfhlaithe
    Padruigh Ó Luasaigh