Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

sé isteach abhaile agus do dhein sé an dínnéir d'olllamhúghadh.
    D'imthig an lá san agus chuaidh sé abhaile agus d'innis sé dá h-Athair cad a thuit amach. Do chuaidh sé féin agus an t-Athair amach ag chuardach i gcóír an bhean agus fuaradar í istig i bpoll na glaodhtí poll na bpúcaí air.
    Do chuaidh an fear agus an bhean abhaile agus seachtmhain na dhiaidh san dubairt an bhean leis an fear ghlic go bfeaca sí púca an oidhche roimis sin.
    Do chuaidh an fear ghlic amach sa pháirc ag obair an lá na dhiaidh san agus nuair a tháinig sé isteach abhaile ní raibh aon bhean istig roimis agus cheap sé gur a b'amhlaidh a bhí sí imthighthe airís. Do chuaidh sé isteach sa seómra codhlata agus fuair sé í istig agus í marbh.
    Nóra Ní Chéilleachair
    Com an Ghadhair, Co. Cork