School: Baile Mhúirne (B.) (roll number 15346)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Donncha Ó Buachalla

roimis san.
    "Cheapas" arsa'n tárd ghadaidhe "ná féadfadh aoinne bheith níos glioca ná tu ach ar nóin do bhí abhfad." "Ní fheadar conus a sgiob sé leis í ach tóg m'fhocal air ná thuitfidh sé sin amach airís".
    I gcionn roinnt seachtmhainí eile do bhí caora eile a' teastáil uatha agus dubhairt an t árd gadaidhe leis an bpríntíseach dul agus caora eile a thabhairt leis an oidhche san.
    Nuair a bhí an príntíseach ag imtheacht dubhairt an t-árd ghadaidhe leis go raibh súil aige ná leogfadh sé an caora imtheacht chómh bog uaidh an oidhche san agus a leog sé di imtheacht roinnt seachtmhainí roimis san.
    "Níl aon baoghal uirthe an oidhche so" arsan fear eile agus
    AT1525: The Master Thief