Scoil: Doire Chonaire (uimhir rolla 4845)

Derryconnery, Co. Cork
Éamonn de Paor

Ar an leathanach seo

1. Bhí Críost agus a mháthair ar siubhal tré Palestine úair. Chúadar go dtí tig ag íarraidh lóisdín. Níor mhaith le bean an tighe iad do leigint isteach in ao'chor ach dúbhairt an fear go dtabhairfadh sé féin lóisdín dóibh. Núair nár thaitin leis an mhnaoi íad do leigint isteach níor thug sí aon leabaidh dóibh acht do chuir sí íad 'na luighe ar tholg acht ní rabhadar sásta in aon cor chun go mbeadh leabaidh acu. Amach san oidhche bhúail breóidhteacht ar fhear an tíghe agus bhí sé ana dhonaidhe. Bhí truaig ar Íosa Críosd do agus do leighis sé é. Núair a bhí sé leighisde dúbhairt Īosa Críosd:-
    Fear séimh ag mnaoi buirb
    Do chuir taobh Chríosd 'na luighe ar thuilg