School: St Brigid's Convent, Goresbridge (roll number 15695)

Goresbridge, Co. Kilkenny
Sr. Aibhistín

1. Casadh beán ar Naomh Móiling lá ar árd an cnuic idir an gleann agus Dubh-Uisc. Bhí ciseána r a ceann aici agus d'iarr an Naomh greim le n-ithe uirthe. Clocha tá sa ciseán arsaig sí leis. Má's clocha atá an arsaigh Moiling go ndeintear arán díobh má's arán atá ann go ndeintar cloch de
    Ar an bpoinnte boise. Thuit an Caiseán agus deineadh cloch d'á raibh ann. D'fhan an cloch san i lár an bhóthar agus theip glan ar gach n-aon i d'athrú nó do bhriseadh. Sé rud deineadh ach sean an bóthar d'athru timcheall na cloiche sin agus tá an cor sa bhothar san riamh o shoin.