School: Landsdowne (Cuar na gCoileach) (roll number 6091)

Coornagillagh, Co. Kerry
Eibhlín, Bean Uí Súilleabháin

1. (continued from previous page)
    taisteal an pharroiste ag diarraid déirce ar phrátaí agus croicinn phrátaí le tubairt dóibh agus mar seo do chotuig sí iad mar ní raibh talamh circe ag an mnaoi bhoicht.
    Is cuimhin le bean Uí Neill gur choiméad a h-athair féin an céis cráinneac a b'fhearr ar an ál muc a bhí aige timceall a seascadh blíadhan ó soin anois.
    San bfeirm in a bfuilim im'chómhnuidhe inaice na fairrge tá teine aoil agus tugadh na daoine anso fadó na cloca aoil ón dtaobh eile den mbáigh i mbádaibh agus is anso a deineadh é a dhóigheadh.
    Talamh cuibheasac maith atá i gCluain Fhiaidh ach feirmeaca beaga iad go leir ach aon cheann amháin agus go dtí fiche blíadhan ó shoin chómnuig an fior scoth de Mhúintear Shuillebaháin anso Gaolta do Mac Fhíngín Dub a beadh Íad.
    Scribhte in a leabhar scoile
    Tuosist, Co. Kerry