Scoil: Clochar na Toirbhirte, An Daingean

Daingean Uí Chúis, Co. Kerry
An tSr. Máire

Ar an leathanach seo

1. Ó, a Mhaighdean Mhuire ró-diadha, cuimhnigh ná bhfuil éinne riamh do chuir é féin fé'd dhion ná déibh (?) go duthrachtach ar do chabhair nó t-eadarguidhe ná bhfuigheadh sé saothrú relíf' a shláinte. Seasami ar do mhaitheas agus ar do thrócaire, caithim mé féin fé do chosaibh beannuighthe, guidhim tú go ró-iseal a mháthair an fhocail shiorruidhe chum mise do bheith ionnraic mar leanbh duit. Tóg ort fé'd thearmain mo bheatha, a Mhaighdean ró-dhílis ná bíodh sé le rádh go gcaillfí mise san áit ná fuair éinne riamh acht grásta agus slánú.
    Amen.
    An focal Béarla "relief".