School: Clochar na Toirbhirte, An Daingean (roll number 538)

Daingean Uí Chúis, Co. Kerry
An tSr. Máire

1. (continued from previous page)
    ag cainnt mar geall ar na mairnéálaig ná raibh aon deallramh leó dul ag iasgach oidhche stoirmeac mar í seo, agus gan bun ná barr leis na naomhóga a bhí acu.
    Annsan dubhairt sé nách raibh aon Dia ann mar dá mbeadh ciúineóchadh Sé an stoirm. Thosnuigh sé ag cainnt mar geall ar an Uigínig - b'shin e fear ceannuighthe an éisg. Dubhairt sé go raibh sé ag magadh fé's na máirneálaigh mar go raibh sé ag tabhairt airgid big dóibh ar an iasg, agus é féin á dhíol ar a ceithre oiread san.
    Is ag an Uigínig a bhí an teach soluis, agus solus aibhléise a bhíodh ann aige gach oidhche. An oidhche go raibh an stoirm ann bhí rinnce aige sa tig. Chuaidh Brian go dtí a thigh an oidhche sin agus
    Pádruig Ó Domhnaill
    Feirmeoir