School: Ceann Trá (Ventry) (roll number 15592/3)

Ceann Trá, Co. Kerry
D. Ó Cúrnáin

1. (continued from previous page)
    Lá saoire mór iseadh an lá san sa pharóiste seo. An lá roimis sin bíonn triúr sagart ag eisteacht faoistiní agus maidin lae Caitlíona bíonn Aifrionn againn ar a naoí a chlog agus glacann furmhór na ndaoine Camoine. Ní deintear aon obair annso an lá san.
    Taréis an Aifrinn tugann na daoine an turas sa Teampall.
    Téigeann siad timcheall an Teampaill naoí n-uaire agus deireann siad an t-Ave Máire agus an Phaidir gach
    uair nuair a bhíonn an turas tugtha acu. Deireann gach duine an Choróin do féin thuas imbarra an Teampaill. Annsan teigeann gach duine go h-uaig a mhuinntir féinig agus deireann siad paidir ann.

Ainm an té go bfuarathas an sgéul uaidh
    Brígid Bean Uí Lubhaing