School: Cloch Bhreac (roll number 12106)

An Chloch Bhreac, Co. Galway
Pádraig de Búrca

1. (continued from previous page)
    leis an bfathach go marbhuigheadh siad e. Annsin ní raibh a fhíos ag sean céard a dhéanamheann sé, agus bhí bluach mhór sa seomra agus leagh se isteach sa leabadh é, agus tháinig an fathach agus bhuail sé bhuille ar an mbhluach, Ó, dubhairt sean, ná bách leis anois arsa an mháthair, ta sé marbú.
    Annsin tháinig siad aniar as an seomra agus nuair a dhuisigh sean ar maidin tháinig sé aniar as an seomra agus sgannta an fathach agus an mháthair, annsin dubhairt seán go gcaitheadh sé a dhul abhaile. Annsin dubhairt sé leofa an méidh mucaí abhí sa gcoill a chruinneadh dhó. Annsin chruinneadh sé héin agus an fathach na mucaí, agus chuaidh seán abhaile ag an bfear uasal agus mharbuigh sé ceithre cinn go na mucaí, agus bhain sé na hocht gcluas agus na ceithre iorball dhóibh agus chuir sé sios i lathaigheach abhí taobh hiar go theach an fhear uasal, agus nuair a chuaidh sé isteach, sgannta an fear uasal. Shíl sé go raibh sé marbú ag na fathaigh abhí sa gcoill. Annsin dubhairt sé go raibh na mucaí ag
    AT0921: The King and the Peasant's Son
    AT1005: Building a Bridge or Road