School: An Tráigh Bhán (roll number 14724)

An Trá Bháin, Co. Galway
Meleachlán Mac Gairbhín

1. (continued from previous page)
    Aifreann hata deanta de thiúghe agus píosa de shean cirt casta ar a muineál aca. Sé an sórt éadach a bhíonn 's ar na sean-mná ag an Aifreann báiníní bána caithte anior ar a ndruim agus cota dearg agus péire sean-mhiteáin orra. Tá cuid de na sean - mná indán bróga a dheasughadh agus is le meana agus le céir agus le snátha. Sé an chaoí a ndeasuigheann siad na bróga. Tugann siad leó cap agus leagann siad an bhróg anuas ar an gcap agus fágann síád píosa mór de snátha agus dubhlaoghann siad é agus leagann siad an chéir le taobh na teine agus cumluigheann said an chéir ar an snáta agus cumluigheann siad gallúnach ar an snáta freisin. Annsin cuireann siad poll ar an leathar le meana agus tosuigheann siad ag fuagháil an bróg.
    Áine Ní Chorraidhín