School: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. (continued from previous page)
    tháinic an tráthnóna thiomháin sé abhaile na beithidhigh. Nuair a tháinich sé isteach leag an leas-mháthair a bhéile aige sé sin na cúpla fata rostaí acht ní raibh aon ocras air agus ní íosfad sé iad.
    Annsin thar éis cúpla lá dubhairt an leas mháthair léithe fhéin go raibh sé ag fágháil rud le n-ithe in n-áit éigin acht dubhairt sí go bhfanfadh sí go cheann cúpla lá eile. Maidin lár na bhárach seól sé na beithidhigh agus nuair a bhí sé chomh fada leis an sliabh dubhairt an tarbh leis an ngasúr a chuid bídh a ithe. Annsin nuair a b'íodh sé rúd chuirfeadh sé isteach an adharc san áit
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes