School: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. Seanscéal (continued)

Bhí lámhnúin ann fadó, agus bhíodar an-bhocht agus ní raibh aca acht aon mhach amháin agus bhí sé ag cinneamhaint ortha iad féin a chothú.

(continued from previous page)
    D'imthigh leis abhaile annsin agus bhí sé 'na oidhche sul mar shroich sé an baile. Níor mhaith leis a bheith ag siubhal san oidhche. Chonnaic sé teach ibhfadh uaidh, agus rinne sé air. Nuair a bhí sé ag teacht inghar de'n teach d'airigh sé daoine isthigh ann agus iad ag imirt cártaí agus chuimhnigh sé ar an gcomhairle mhaith agus ní dheacha sé isteach.
    D'imthigh sé leis abhaile agus nuair a chonnaic an mháthair ag teacht é bhí an áthas uirthí. D'fhiafhruigh sé dhó an raibh aon airgid aige agus dubhairt seisean nach raibh acht go raibh cáca breagh aige. Roinn se an cáca agus nuair a bhí seisean céard a bheadh istigh i lár an cáca
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    Seán Ó Feínneadha