School: Nead an Iolraigh (roll number 11669)

Cloonlooaun, Co. Galway
Bríd Ní Chadhain

1. Scéal

Oíche geimhridh tháinig bean agus gasúr go dtí doras aige fir saibhir.

Sgéal
    Oidhche geimrid tháinig bean agus gusur go dtí doras tige fir saidhbhir. Chnag an bhean ar an doras agus tháinig duine amach. Diarr an bhean uirthi an leigfeadh sí i isteach.
    Do leigfead an bhean ach ní raibh an fear sasta. Bhíodar tar éis coirce a bhuaileadh an lá sin agus cuir (sin) sí amach ins an gculog i. Iosa Criost agus an maighdean Muire a bhí ann. Amach ins an oidhche fuair an fear bian in a bholg.
    Chuaidh an bhean amach go dtí an maighdean muire féacaint an feabh aon laigheas aice dó. Dubhairt an Maigdean Muire
    "bean min ag fear borb"
    Mach de na luigeadh sa gculog