School: Naomh Rónán

Cill Rónáin, Co. Galway
Páraic Ó hAichir

1. (continued from previous page)
    is ag dúl thar an gcóill dhó thosuigh an búachaill ógh istigh sa gcóill ag beiceach ma ma ma is núair a dairigh fear na múice é sin tá tú agam anois a chaoirín bhoicht ar séisean gúr chéangail an mhúic de'n chlaidhe is thosuigh air ag siúbal ar fúd na cóille. Is do réir mar a bhí sé ag téanadh isteach sa gcóill bhí an bhéiceach ag imightheacht úaidh go dtí sa déireadh go raibh sé imighthe amúigh i lár na coille.
    Annsin shiúbhail an búachaill óg amach as an gcóill gó dtúg léis an mhúc go dtí an séan-gadúidhe.
    Tabhair dhom mó chúig púnt anois arsa an búachaill thúg an séan-fear dhó é is dúbair sé léis go raibh sé chómh maith dhó imightheacht mar nach nach raibh sé fhéin indfhan a chéird a mhúnaidh dhó níos féarr.
    AT1525: The Master Thief
    Tomás Ó Fáthartaigh