School: Cartúr Caol (Scoil Bhríde) (roll number 12945)

An Cartúr Caol, Co. Galway
T. Ó Cuinn

1. Scéal Grinn (continued)

Bhí sean bhean ann fadó agus ní raibh aon choiscéim siubhail aice.

(continued from previous page)
    Diarr sí ar a cuid searbhontaibh í thóghbhál go dtí an teampall go bfheichéadh sí fhéin an solus. Rinneadar amlaidh agus tugadar go dthí an teampull í.
    Nuair a bhíodar i ngar don teampull chonnaicheadar an solus agus chaitheadar an t-sean bhean ar an talamh agus as go brátach leó. Déirig an t-sean-bhean í féin annsin agus tháinig a cosaideacht aice agus as go bráthach leí féin i ndhiaidh an chuidh eile.
    "Nuair is cruaid don chailleach caithfe sí rith."
  2. Scéal Grinn

Uair amháin bhí sionnach ann agus bhí an ocras air agus ní raibh a fhíos aige cén áit a mbeadh biadh lé fághail aige agus rinne sé suas a intinn a dul síos ag an gcladach.

Uair amháin bhí sionnach ann agus bhí an ocras air agus ní raibh fhíos aige cén áit a mbheadh bhiadh lé fághail aige agus rinne sé suas a intinn a dul síos ag an gchladach. Chuaidh sé síos acht ní maith a déirig leis, nuair a tháinig sé chomh fada le carraigh chuir sé a theangadh isteach idir cloch agus báirneach agus d'fáisg an báirneach air agus bhain píosa den teanghadh dhó.
    Do fágadh an sionnach annsin cáillte.
    Máirtín Mac Donnchadha