School: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Kinvarra, Co. Galway
Siúr M. Bernadette

Bhíonn siad ag tiomaint na mbhó. Seo iad na hainmneacha a tughtar ar na mbhó na Daisy agus "Kell
    Stábla is ead teach an chapaill. Tá sé cosamhail le teach na mbhó. Ainmhide mór láidir is ead an capall. Cuirtear cruidhte fé gach trí mí dchuait at cuirtear cruidhte fé gach trí mí sa Baile Mór. Gearrtar a gcuid fuinneamh sa dtuaith timceall gach blian acht timcheall tri uaire sa Baile Mór. Tughtar searrach ar óg an chapaill Deirtear gee up leis an gcapall nuair bíonn siad a dtiomaint. Tugtar Bessie agus Dolly ar na gcapall.
    Deirtear go dteigeann an bhó sias ar ar a gluanaibh gach oidhche nuair a bhíonn sí ag dul a codladh agus nuair a bhíonn an tóirneach ann. Déartar tuich, tuich leis na gcearcaibh beda, beda, a deirtear leis an ghé Sibi Sibí adeirtear leis an ngabhar Pussie. Pussie, adeirtear leis an gchat. Here, Here adeirtear leis an mada.
    Irín Ní Sheachneasaigh
    Máighread Ní Sheachneasaigh