School: Naomh Breandán, Gaillimh

Galway, Co. Galway
T. Mac Eochaidh

1. (continued from previous page)
    gcomhrainn. Nuair a fuiar cromtha isteach aid rug sé ar chois air agus chaith sí isteach é sa gcomhrainn. Dhún sí anuas a'chlár air agus bhuial sí glas air. Sgriobh se anoinn ag a'Rí agus dubhairt sí leis nuair a chuirfeadh sé an fear a h-athair anall go sgcaoilfeadh sí anonn a mhac. D'ioc a Rí amach a'Gobán agus a mhac agus sgaoil sé abhaile ias agus nuair a thainic sias abhail d'fhosgail a'bhean óg a'clár de'n comhrainn "Bí a dul abhaile anois" adeir sí le mac a'Riogh. "Tá m'athair agus mo mhac sa mbaile agam-sa"
    Shiubhal a't-athair suas agus dubhairt se léithe go dtóigfeadh sé inghean Gobáin saoir iad a thabhairt abhaile.
    AT0875: The Clever Peasant Girl
    AT1170: The Evil Woman in the Glass Case as Last Commodity