School: Béal Cláir (B)

Belclare, Co. Galway
Cristíne Bean Uí Fhithcheallaigh

1. (continued from previous page)
    nuair atá stoirm ag teacht. Taganns na caoraigh anúas ó'n na sléibhte anúas go dtí na pairceanna in a bhfuil fásgadh.
    Roimh stoirm bíonns an spéir ag eirghe dhubh agus spotaí geala gorma ó'n taobh a bhfuil an gaoth ag teacht agus tamall beag roimh an stoirm eireóchas an spéir geal ar fad. Is cosamhlacht aimsear donna an cath agus an mahdhadh a bheith 'na luighe cois na teine. Bíonn an sughaidh ag tuitim anúas as simléar. Is mór an cosamhlacht báistighe freisin na cearca a bheith 'gá bpiocadh iad fhéin agus ag fanacht isteach i dteach na gcearc.
    Nuair a thaganns an gaoth ó'n taobh deas bíodh cínnte go b'fuigheadh
    Máire Ní Thurnóir