School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. (continued from previous page)
    imeasg gallantais agus bréaghachta agus fearadh bainfheis agus féasda do mór chruinnuighadh do mhaithibh Gall-athá-cliath. Thárla do Aodh Ruadh bheith i gCaisleán Mhic Diarmada arís nuair a tháinig sgeala an phósda fhad leis. h-obair go dtuitfeadh an t-anam as nuair chuala sé an sgéal aisdeach sin. Bhí Fionnghuala Ní Mhic Dhiarmada na luighe breeidhte an trát sin. Diarr sí comhradh ar Ua Domhnaill agus chuaidh sé fad leithi. “A Aoidh Ruadh ar sí. Chá rab fhios agat ariamh go dtug Fionnghuala Ní Mhic Diarmada searc a h-óige duit agus chá bhéadh an fios sin agat anois acht go bhfuil mo bhás orm. Acht is fíor an sgéal é. Do (thosuigh) thoisigh sí ann sin agus nochduigh an sgéal dó ó thús go deireadh agus chár air fealltacht an t.Suibhnigh no fós a cluanaireacht féin. Cár mhair sí i bh’fad i ndiaidh an ama sin agus lean Ua Domhnaill a comhnair cum na roilge. A ainnir bhocht arsa Aodh Ruadh ann a aigneadh féin agus rinne tusa an cleas adaigh orm thré ghrád
    P. Mac Ailín
    Múinteoir