School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. Thall is i BhFus Thríd Éirinn
    Gleann na Boínne
    Eadar Baile na h-Uaimhe agus Inbhear Cholpa cois fairrge i seadh atá an ghleann aoibhinn seo suidhte agus é lán de'n stáir agus de na h-áiteacha a bhaineas le cead sheanchas ar sinnsear. Má théighimid go dtí Droichead Átha ar dtús thig linn an clár a leagan amach dúinn fhéin leis an dóigh is fearr Gleann na Bóinne a fheiceáil. Agus má's moladh mo mholadh-sa mholfainn an róthar mar ghléas taisdil dhul ann. Ní bheadh thar an dá scór míle ar fad san aistir agus bainfidh tú an taithneamh iomlán as ar in dóigh sin. Seacht míle siar ó Droichead Átha, ar an bhealach mhór
    P. Mac Ailín
    Múinteoir