School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Scéal (continued)

Chuaidh long Eireannach i dtír san Danmharc agus d'imthigh duine dé'n fuireann amach ag spaisteoracht. ...

(continued from previous page)
    d'fiafruigh sé do caidé chonnaic sé. D'freagair sé go bhfaca sé go raibh Éireann lán d'ór. Ach anois d'iarr an lochlannach air cuid dé'n fheoil a ghlacadh agus indiaidh seo bhí sé comh dall agus bhí sé ariamh.
  2. Scéal eile

An oidhche ar cuireadh teicheadh le Ball Dearg Ó Domhnaill tháinig saighdiurí Sasanacha isteach agus ní mó na go raibh faill aca teicheadh na Spainne. D'fhág siad naoidhnean de na gcuid na luighe i gcliabhain. Nuair a tháínig na sáighdiuirí isteach chuaidh duine aca 'na' chliabhain agus thug a chlaidheamh réid leis an leanbh a mharbadh. Ach le lonnradh an chlaidheam thoisigh an leanbh ag gáiridhe leis an
    Treasa Ní Fhríghil
    Tulaigh na Dála, Co. Donegal