School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Scéal (continued)

Chuaidh long Eireannach i dtír san Danmharc agus d'imthigh duine dé'n fuireann amach ag spaisteoracht. ...

(continued from previous page)
    D'iarr sé air an sleagh a sháthadh san óilean agus nuair a rachfhadh sé amach go mbéadh ainmidhe mór na luighe marbh annsin. Bhéadh ag an t-Eireannach le lán an chrig de fheoil an ainmidhe seo do thabhairt arais chuig an Lochlannach. Nuair a pill sé na bhaile go dtí Éire rinne sé achan rud ar h-iarraidh air agus líon sé an cheig d'fheoil an ainmidhe a mharbuigh se leis an tsléagh. Thug sé aghaidh ar an lochlann arais agus nuair a shroich sé an teach d'fiafruigh an lochlannach do an raibh an rud a d'iarr seisean air, leis agus dubhairt an t-Éireannach go raibh. Bhí sgioladh ar an teinidh agus chuir an lochlannac isteach an fheoil ann le bruith. Thug sé cuid dé'n tsúgh le dó'n Éireannach agus
    Treasa Ní Fhríghil
    Gort na Trá, Co. Donegal