School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Scéal eile (continued)

(continued from previous page)
    t-sáighdhiúir. Annsin níor mhaith leis an sáighdhiúir é a mharbhadh agus rinne sé suas an leanbh a thabhairt leis agus é a thóghail i gcuideachta a dha mhac fhéín go mbéadh sé mar chomraidhe aca. Bhí go maith; thug sé leis é agus thug sé scoil agus oideachas do i gcosamhal a chuid mac fhéín.
    Nuair a bhéadh siad ag cleaseacht bhí an gasúr abalta an dá ghasúr eile a chuir síos ag caruidheacht. Thug an sáighdhiúir agus a bhean seo fa néar bhí eagla ortha go ndéanfhadh sé caill.
    Tráthnóna amháin d'iarr an sáighdiúir ar na páisdí dul amach a imirt spóirt agus gan teacht isteach go bhfuigheadh siad ordú mar go raibh cruinnuigheadh mór fear le
    Treasa Ní Fhríghil
    Tulaigh na Dála, Co. Donegal