School: Ceathramhadh Ceanainn (C.) (roll number 10842)

An Cheathrú Cheanainn, Co. Donegal

Bán ( nó donn srl)
    Tá sin annseo indiú.
    Modh Imeartha
    _________________
    Cuirfidh tú na paistí uilig 'na suidhe agus gheobhaidh tú bata beag agus abróchaidh tú " Lúrabóg, Larabóg" ar a gcuid cos ( buailfidh tú gach cos leis an bhata agus tú ag rádh líne amháin de'n rann)
    Nuair a thiocfaidh tú go "Steach a'plaic" cuirfidh an páiste sin cos amháin isteach faoi. Rachaidh tú ar aghaidh mar sin go dtí nach mbéidh ach aon chos amháin amuigh. An duine ar leis an chos sin, sé sin Jack. Cuirfidh tú Jack ar siubhal ó'n mhuinntir eile agus innseóchaidh tú dathanna do na páistí eile (gorm, bán srl). Annsin chuifidh tú na ceisteanna thuas ar jack agus
    An Fál Carrach, Co. Donegal
    Máire Nic Ghiollaruaidh