Scoil: Scoil an Chlochair, Na Gleanntaí (uimhir rolla 10165)

Glenties, Co. Donegal
An tSr. M. Deuglán

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Dá mbéadh tú ag cur do stocaí ort ar maidin agus ceann amháin aca a chur ort ar dtús agus annsin dó bhróg a chur ort bhéadh mí-ádh ort an lá sin.
    Shíl na daoine nár cheart gúna nua nó bróga nua a chur ort gan comhartha na croise a dheanamh ortha.
    Shíl na daoine fosta nár cheart shálachar a sguabadh amach ins an oidhche.
    Shíl na daoine fosta nuair a thigeadh cat dubh isteach san teach chuca go mbéadh ádh ortha an lá sin.
    Shíl na daoine ins an t-sean ám fosta dá bposfaidhe duine ar bith lá ar bith sa t-seachtmhain acht amháin Dia Luain agus Dia Máirt go mbéadh mí-ádh ortha.
    Shíl na daoine fosta nár cheart do dhuine ar bith a phósadh i mí Bealtaine nó dá bpósadh go mbéadh mí-ádh ar an lanamhain sin.
    Síl na daoine fost nár cheart gúna ghlas no chota glas a caitheamh mar dath mí-ádh iseadh é.