School: Cill Chartha

Cill Charthaigh, Co. Donegal
Eighneachan Ó Muireadhaigh

1. (continued from previous page)
    go fóill? "Tá" arsa Chormac "mar nar b'fuair mé an baiseadh" "Cinnte" arsa Pádraic "chongbhuigh sin tú acht mas mian leat anois bhéarfaidh mise asteach un tsaoghail arais thú ins an aithnid cheadna a rabh tú ann agus bhéarfaidh mé an baisceadh duit" "A Phádraic!" ars an scáile "an méadh agam craidhtean an bháis a fhuilstin arais"? "Bhéadh cinnte" arsa Pádraic. "O bhal: mas mar sin atá arsa Cormac b'fearr liom a bheith mar táim ar fead na síorraidheactha na theacht asteach an tsaoghail arais aus cruaidhtean an bháis a fhuilstin".
    Nuair a chonnaic Pádraic comh cruaidh agus bhí sé bás dfaghail thosaigh sé ag caoineadh agus síleadh na ndeor. Thainic séidean beag gaoithe agus shéid ceann de na deoraibh anonn ar an scáile agus ar an bhomainte ghlaodh sé amach "A Phádraic bhaist tu mé le de chuid deór. Tcím Dia agus na Flaithis anois slán agaibh. "Slan leat" arsa Pádraic agus nuair a rachas tú annsin na déan dearmad orm sa."
    Doimnic Ua Bheirn
    Over 70