School: Fionn-Tráigh (roll number 16357)

Fintragh, Co. Donegal
Aibhistín A. Mac Amhlaoidh

1. Seanscéal (continued)

Bhí rí agud báinrioghain ann aon uair amháin, agus bhí mac beag acú.

(continued from previous page)
    aráis chuig a teach féin agus toisigh sé ag céol. Tháinig an bháinríoghain amich, agus leig in t-éag an cloch mhuilinn síos ar a ceann agus marbh í. Thug an t-éan na rudaí eile do’n cailín, agus bhí saoghal sona sásta acú o sin amach.
  2. Seanscéal

Bhí cailín ann aon uair amháin agus bhí sí iongantach dóigheamhail ar fad. Bhí gruag catach mín uirthi.

Bhí cailín ann aon uair amháin agus bhí sí iongantach dóigheamhail ar fad. Bhí gruaig catach mín uirthí.
    Bhí an grád ag gach duine díthe, ach bhí buachaill amháin, agus bhí an – ghrádh aige díthe, agus bhí buachaill eile ag éad leis. bhí an chéad bhuachaill ag déanamh rúd leis an chailín a phosadh, ach ní leigeadh an bhuachaill eile do go dtroideadh sé ar a son. Shochruigh siad go dtroideadh siad ar dhroichead cupla oidhche na dhiaidh sin.
    Tháinig an lá a rabh an troid le beith ann. Nuair
    Conall O Ceallacháin