School: Clochar San Eoin Dé, Portláirge (roll number 12535)

Waterford, Co. Waterford
An tSr. M. de Lourdes

1. (continued from previous page)
    Lúcás abhí 'na mhaor ar an gcathair le linn an ama. Mol an Toscaire go dtí na spéir muinntir Phortl. mar gheall ar a ndílseacht do'n Chreideamh Cairliceach. "Róimh eile" ( Paiva Roma) an t-ainm a thug sé ar an gCathair bhí an oiread san teampoll inute thionóil sé Comhairle Eaglaise Phortláirge 6.8.'46, chun Connradh Urmhumhan do phléidhe. Theastaigh ós n Caitl. saoirse iomlán Creidimh acht do réir na Commartha ní bheadh acu acht amháin mach mbeach ortha Móid an Uachtaránachta do ghlacadh. do síghnigheadh an Connradh i gCill Coinnigh acht ní ghlacfadh Portláirge ná Cluain Meala leis an socrú . Ba ó Phortláirge a chuir an Nuncio fé choinneal - Bháthadh gach duine idir cléir tuath a chuir aon áird nó a ghlac aon pháirt san sos Cogaidh le Urmhumhain.