School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. Seanscéal (continued)

Bhí an dreoilín agus an lúchóg ag cainnt le na chéile fadó.

(continued from previous page)
    ar an mbord é, agus d'ith an coileach é ar an gcirc. "Muise Soraidh dhuit a coiligh" ar sise "nuair a thug mise slán ó'n bhfathach thú ní dhéanfá sin!" "O", arsa mac an Ríogh. "Is fíor sin is tusa an bhean a thug slán mise ós gach géibhean agus mar sin de is tú a bhéas agam.
    Ní raibh an dara focal ráidhte aige nuair thionntuigh an bhean siubhail isteach in a cailín breágh óg agus ní raibh a sárú ins an teach an oidhche sin. Phós sé féin agus an cailín seo in a dhiaidh sin agus níor chuir an saoghal isteach nó amac orra ná go ndeachaidh siad i gcré.
    Críoch
    AT0222: War of Birds and Quadrupeds