School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. Bhí fear ann fadó agus is fad ó bhí agus dá mbeadh sé ann (?) sin ní bheadh sé anois ann. Phós sé cailín an a bhocht agus mhair siad san mbochtanas i rith a saoghail. Bhí aon mhac amháin acu. Nuair a bhí sé bliain d'aois thárla droch rud dó. An oidhche seo ba í Oidhche Mhártain a bhí ann agus mar nach raibh rud le marbhú ag an máthair bhí brón agus briseadh croidhe uirthi. Bhí faitcíos ortí go bhfuigfeadh duine aca bás taobh istigh de'n bhliain. Ar deireadh cuimhnigh sí ar sheift. Bhí fear an tighe amuigh ar cuairt i dtigh comharsain agus
    Sorcha Bean Uí Náraidhe