School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. Bhí triúr dearbhráthair ann fadó agus bhí siad an-bhocht acht bhí fear acu pósta agus bhí aon mhac amháin aige. Aon la amháin rinne siad suas a n-inntinn go ngabhfaidis ar aimsir. Bhí an fear pósta i dteach dó féin agus bhí an bheirt eile ar chomhnuidhe in aon tigh le na chéile acht mar sin fhéin bhuail an triúr aca an bóthar an lá áithrid seo. Bhí siad ag imtheacht agus ag síor imtheacht go raibh giúin agus deireadh an lae ann, faoi dheireadh chonnaic siad teach i bhfad uatha agus tharraing siad air. Nuair a shroich siad an teach seo teach
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    Sorcha Bean Uí Náraidhe