School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mayo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

1. (continued from previous page)
    ann acht sidheog. Maith go leor d'imthigh an gasúr leis agus bhí siad ag siubhal go dtainig siad go dtí Cnoc mór. D'oscail an cnoc agus isteach leo is annsin do bhí an t-iongradh le feiceál na mílte ba. I gceann tamaill connaic an gasúr a bhó fhein agus dubhairt sé leis an bhfear go bhfaca sé í thug an fear dó í agus thiomáin se abhaile í. Bhí fhaithcíos air a mháthair nuair connaic sí an bhó. D'innis sé an sgéal dí agus thainig áthas uirthe mar bhí an bhó slan aice arís. Ins an tráthnóna tháinig an t-athair abhaile agus bó óg ceannuighthe aige Bhí siad marbh le bród annsin agus níor chaith siad la bocht ariamh in a dhaidh sin.
    Máire Treasa Ní Naraidhe
    Sorcha Bean Uí Náraidhe