School: Port Urlainn

Port Durlainne, Co. Mayo
Liam Breathnach

1. (continued from previous page)
    Tá an nós seo coitianta go maith sa cheantar seo go fóill. Bíonn siad gléasta in eadaigh mná agus bíonn hataí árda adhéanann siad féin as cothain anuas ar a gcloigeann agus éadan. Bíonn deithneabhar aca ann agus bíonn caiptín agus sergeant ina mbun sin. Bíonn maide cromóige le gach fear. Buaileann siad ar an doras, tigeann an cailín amach agus leigeann sí isteach iad ina mbeirtí. Siad an chéad bheirt a dhamhsaigheann na an caiptín agus an sergeant agus beireann siad leo an cailín a pós agus an cailín a sheas léi. Ansin damhsaigheann chuile bheirt eile de na cleamairí cúpla torn leis na mná uile abhiós sa teach. Tairgdheann an fear a phós uisge beatha doibh annsin ach is minic nach nglacann siad é. Nuair a bhíonn siad ag imeacht deireann an caiptín cúpla focal biudheachais agus
      1. poetry