Scoil: Doire

An Doire, Co. Mayo
Séamus Ó Cathain

Ar an leathanach seo

1. Bhí triúir driothúir ann aon uair amhain agus dubhairt beirt aca go gcaithfaidís a dhul ar aimhsear agus dubhairt Saidhbhín go leanfadh sí iad.
    Aon oidhce amháin d'imtigh siad agus lean Saidhbhín iad. Bhí siad dá dibhirth uatha. Mar sin féin lean sí iad. Bhí siad ag siubhal leobhta nó gur thuit an oidhche ortha agus ní raib fhíos acha cá rachaidís.
    Fá deire chonnaic siad teach i bh'fad uatha isthigh i gchoill. Chuaidh siad go dtí an teach. Teach fathaig a b'eadh é. Chuir an fathach a codhladh iad lé'n a thriúir ingean fein.
    AT0327: The Children and the Ogre
    AT1119: The Ogre Kills his Own Children