Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Do bhí fear na chómhnuidhe i mBaile Mhúirne tímpeall céad bliain ó shoin agus sé an ainm na nglaoidtí air ná Seán Óg.
    Do bhí sé pósta agus do bhíodh sé gach lá ag dul go dtí an tigh tabairne ag tabhairt airgid d'fear an tigh tabhairne.
    Lá amháin dúbhairt a mnaoi leis airgid éigin do thabhairt dí. Dubhairt an fear tá a lán airgid agat féin agus tabhair dom cuid de.
    Dubairt an fear "Eist do bhéal agus coimeád do airgead féin". D'imtig an fear leis an lá na dhiaidh agus do chuaidh sé isteach i tigh mhór agus do bhí an bhean na h-aonar agus ní raibh aoinne leí.
    Dubhairt sí leí feín is dóca go mbeadh sé ar meisge ag dul abhaile.
    Máire Ní Luasaig