Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Do bhí feirmeoir ann fadó agus bhí geara cuid tailm aige. bhí sé in aice na coile agus bhí an talamh a bhí sa coill leis go h-olc agus dubhairt an bean leis (lá) a fear lá.
    Do bhíos chun chómhairle a tabhairt don clainn air sise ach b'fearr cómhairle an athair ná cómhairle an máthair. Do bhí triur mac aice triúr do garsúnaibh maithe dá bragaidi in dóthum le n'ithe
    Níl do tairbhe dómsa beith á chómhairle air sise . Is fearr do chómhairle seo agus pé pingin airgead atá spárta agat i póca biad a ceannach doíbh agus iad a chothúgadh mar b'fearr leo dul a d'iarradh na chómharsan ag obair nuair ná bfaghaidís in dóthain le n'ithe
    Iarr ar Dia air sise gach aon lá tú do stiurúgadh cun iad a muíneadh d'fhag sí slán beo acu annsan
    Siobhán Ní Thuama