Scoil: Sliabh Riabhach

An Sliabh Riabhach, Co. Chorcaí
Éamonn Mac Suibhne

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    tamaill don ghaduidhe eile do chuimhnig sé ar sheift. Bhí trí gárdaí ag an duine uasal agus is acu a bhí an eochair chun tíghe an óir d'oscailt. Ghluais sé chúcha agus é ar meisce, dar leis, agus boidéal uisce beatha 'na phóca aige. Ghlaodhadar isteach air agus ba gheárr go raibh an boidéal roinnte aige ortha. Annsan chuir sé a lámh sa phóca eile agus thóg sé amach boidéal eile agus roinn sé ortha é agus annsan bhíodar ar buile, gan anam ar meisce. Thosnuig sé dá mhealladh go bhfuair sé an eochair uatha, agus chuaidh sé thar nais chun a chomráid d'fhuascailt. Tar éis do é scaoileadh amach d'imthígheadar leó gan ór, gan saidhbhreas. Gabhadh an bheirt acu tamall na dhiaidh sin agus do tugadh go dtí tigh an duine uasail iad ach dhein an
    AT1525: The Master Thief
    Siobhán Ní Mhurchadha