Scoil: Máistir Gaoithe (uimhir rolla 4463)

Máistir Gaoithe, Co. Chiarraí
Pádraig Ó Siochfhradha

Ar an leathanach seo

1. Bí fear ann fadó agus ní raib fios aige cad é an saghas rud crith le h-eagla. D'imtig sé an ag siubhal lá agus bhúail se le fear a bhí ag gabháil doca as páirc i treabhadh. D'iarr sé lóistín na h-oidhche ar an bhfeirmeóir agus dubhairt an feirmeóir go bfaghfadh. Cuaidh an fear stróinsearta ag cabrú leis i rith an tráthnóna.
    Nuair a bhí an oidhche ag teacht dubhairt an feirmeóir go raibh sé i n-am beith ag dul abhaile. Bí tig púcaí i n-aice na h-áite agus dubhairt an stróinsear, nuair a connaic sé é ná raib an tig ró fada uatha. D;inis an f ear dó go raibh púcaí ins an thig sin. Dubhairt an stróinsear go raghadh se féin isteac ann ac corcán prátaí agus ciseán móna a thabhairt dó i gcóir na h-oidhche. D'imthig sé air agus chuaidh sé isteach agus chuir sé a shuipéar ag beiriughadh. Bí an suipéar beirighthe aige agus leath de ithte aige nuair a tháinig an fear
    Sean Ó Síothcáin
    Inse na Toinne, Co. Chiarraí