Scoil: Cnoc an Stolaire (uimhir rolla 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Dhún na nGall
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (gan teideal) (ar lean)

Bhí fear ann uair amháin dar bhainm Micí Bán 7 bhí sé na chomhnuidhe ar an Chaiseal.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    sé beirt fhear ag siubhal go failthigh síos an t-sráid agus ag cur rud inteacht ibhfolach ibpíopa ag bun na sráide.
    Lá thar na bhárach ní raibh amach as béal na ndhaoine ach cainnt ar na h-earraidhe luachmhara a goideadh as siopa in nDoire, luach mílte punt agus gealladh suim mór airgid do'n té a gheobhadh iad. Smaointigh Mici ar an bheirt a chonnaic sé an oidhche roimh ré agus dar leis go bhfuighadh sé féin an suim airgid udaí. Chuaidh sé fhad le lucht an t-siopa agus dubhairt leó ca bhfuigheadh siad a gcuid earraidhe uilig. Rinne siad mar dubhairt sé leó. Fuair Mici an t-airgead agus bhain an baile amach agus a shaith lúthghair air. Chuaidh an sgéala amach annsin achan áit go raibh fios ag Mici.
    Gan mhoill na dhiaidh sin goideadh roinnt mhór earraidh as siopa i mBéal Feirsde agus cuireadh sgéala fa choinne Mhici theacht go bhfuighead sé amach ca raibh na h-earraidhe ibhfolach. D'imthigh Mici leis agus gan fhios faoin spéir
    AT1641: Doctor Know‑All
    Antoin Mac Suibhne