School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Dhún na nGall
Niall ac Suibhne

1. (continued from previous page)
    agus cuireadh glas ar an doras. Theideadh an gasúr isteach gach lá agus bheireadh sé leis ceann nó beirt de na cnaipí.
    D'iarr a mháthair air gan baint daobhtha, no nach raibh sé ceart aige, ach, ar ndóighe ba chuma leis bhí siad uilig ar shiubhal aige ach ceann amháin. Lá amháin chuaidh sé isteach agus bhain sé an clár de'n bhocsa agus cé a thainic ach an Mhaighdean Mhuire.
    Bhí iongantas air agus cé bith rud a tháinic air ní raibh sé abálta comhartha na croiche a dheanamh. Reath sé amach ar an doras ach thuit sé agus bhí sé annsin go dtí go dtainic sé chuige fhéin, agus o'n lá sin go dtí an lá indiú níor bhain sé daobhtha.
    Sgéalaidhe: Domhnall Ó Domhnaill, Tulaigh, 72 bl.
    Scríobhnóir: Bríghid Ní Dhubhgáin, Cró Phádraig.