Scoil: Mín Teineadh Dé

Mín Tine Dé, Co. Dhún na nGall
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear ann uair amhain agus chroch sé é féin.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    chuaidh siad comhgarach don teach agus sgaol siad an gunna os cionn an toighe. Tháinig an baca go dtí an doras agus chuir sé a cheann amach agus dubhairt sé. Mar maith libh mise a mhadadh is féidir libh é acht is fear bocht mé a tháinig isteach annseo le fasgadh a fhaghail. Chuaidh siad ar shiubhal agus ní sgaoil siad gunna ar bith níos mó. Bhí fear ag cainnt leis an bhaca lá ina dhiaidh sin. Dubhairt an baca duine ar bith a gheobhas bás ní fheicea iad ní ba mhó. Bhí seisean saighdiúr a fuair a athair agus a mháthair bás. Teach ceann toighe a bhí ann agus ní chuir duine ar bioth toighe ar agus meileadh an teach. Ins an deireadh thuit an teach. Ní rabh eagla ar bith air agus chuaidh sé isteach le fasgadh a fhaghail. Bhí feirm mhór ar an teach seo agus bhí sé ró fhallsa le é a oibre. Chuaidh sé go dtóí toighe a chomharsan le a chui a chruinnigh. Ní tabhairidh duine ar bith rud dó annsin thoisigh sé ag goid. Bhí duine ag fanacht cupla oidhche fa na
    Brian Ó Cinneide
    Carraig an tSléibhe, Co. Dhún na nGall