Scoil: Doire Chonaire (uimhir rolla 4845)

Derryconnery, Co. Cork
Éamonn de Paor

Ar an leathanach seo

1. An lucht siúbhal a bhíodh ann fadó ná Seán Ó h-Ógain, Máire Ni Laoghuire, agus Bríghid Ní Cheallaig. Téigidhis tímcheall ina scataí ag lorg déirce agus ag díol rudaí mar atá eadaig, pictúirí agus paidríní. Do choiméadaidís istig cuid aoine a mbíodh slíghe acu dóibh. Do chodlóchaidís ar an suidheáchan agus bhíodh mála féir mar adhart acu agus bhídís ag innsint scéala ar feadh na h-oichche. Bhíodh an máilín airgid fén' adhart acu agus bhíodh mór cuid spórt ag na búachaillí ortha agus bíodh síad ag íarraidh an airgid do ghrabadh uatha agus ní fheadfhadh na h-aindheiseóirí codhladh ar aon chor.
      1. people by social grouping
    Concubar Ó Úrdail