School: Curraichín (C.) (roll number 15979)

Curraheen, Co. Kerry
Eibhlín Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    Bhí an fear ana lag mar dheadh. Tugad abhaile é. Tháinig a dhriofúr Peig cun é d'freiscint. Bhí a bhean na suidhe i gceann na leabchan "Airiú a Pheig, eadrainn féin, níl aon seans aige sa chuma gur imtig sé air. Is amhlaidh a thuit a chodladh air cois falla an teampaill agus tháinig dhá chág amach as an teampall agus chuadar isteach in a bhéal. "Dia Linn Dia linn" arsa Peig agus d'imthig sí abhaile. Do bhuail duine des na comharsain uirthi ar an t'slighe agus d'fiafruig sí di conus a bhí a dearbheatháir. "Tá sé ana lag," ar sise, "a chara, agus eadrainn féin" ar sise i gcogar léi "Níl aon dul go mairfidh sé. Is amhlaidh a thuit a chodladh air cois falla an teampaill agus thainig trí cinn de chagaibh amach as an teampall agus chuadar isteach na bhéal." Dimtig an bean comharsan uirthí go dtainig sí go dtí tig an duine breóidte is d'fiafruig sí conus a raib sé. Dubhairt a bhean go raib sé ag dul i bhfeabhas. "Níl" ar sise "níl aon dul i bhfeavbhas aige san sa t-slighe gur imthig sé air. Is amlaid
    Cáit Ní Mhurchadha
    Callahaniska, Co. Kerry