School: Anach Cuain

Eanach Dhúin, Co. Galway
R. S. Ó Conaill

1. Bhí Micheál Ó Casaigh ag gul go dtí an coill le haghaidh claith a bhain sé cupla la roimhe sin ach nuair a bhí sé ag dul go dtí an coill cónnaich sé ‘Jack O’ The Lantern’ roimhe. Bhíos aige go mba é a bhí ann ach níor imthigh sé ais abhaile ná go raibh fíos aige go cinnte go é a bhí ann. Nuair a bhí fíos aige go mba é a bhí ann chuaidh sé abhaile agus dúbhairt sé leis féin go mba aisteach an fear é ag dul abhaile uaid an solus sin. Fuair sé maide agus dimthigh leis aríst agus bhí an solas ann i gcomhnuidhe agus b’éigin dó casadh aríst agus thug sé an madadh leis aríst agus bhí an solus aruigthe nuair a chuaidh sé go dtí é
    Padhraig O Coincheanainn
    Micheál O Casaigh