School: Boltifree (roll number 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Donegal
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. Scéal (continued)

Bhí fear ann aon uair amháin agus rinne sé amach gur chóir an méid ministear a bhí san áit a mharbhughadh.

arsa seisean "Anois ma thig tusa arais níos mó ní rachfaidh leat".
    Is cosamhail go bhfacfaidh ministir eile é ag dul an bealach agus léan sé é d'á chúl choimeád. Nuair a bhí an t-amadán ag teacht arais chonnaic sé an ministir d'á chúl choimeád. Shíl sé gur an ministir a bhí ag teacht arais. Rith sé agus fuair sé greim air agus chaith isteach beó é. Annsin tháinic sé arais agus arsa seisean "B'aige tá an obair déanta agam anois. Tabhair damh m'pháighe. Fuair sé sin agus bhí sí saidhbhir ó shoin.
  2. Scéal

Bhí fear agus bean ann i bhfad ó shoin darbh ainm Domhnall agus Máire.

Bhí fear agus bean ann i bhfad ó shoin darbh ainm Domhnall agus Máire. Bhí Dómhnall críonna agus bhí Maíre amaideach. Bhí seisean maith ag saothrú. Lá amháin tháinig sé na bhaile
    AT1386: Meat as Food for Cabbage
    AT1541: For the Long Winter