School: Inis Bigil (roll number 16358)

Inis Bigil, Co. Mhaigh Eo
Máire Bean Uí Líonóid
The Schools’ Collection, Volume 0131B, Page 01_046

The Schools’ Collection, Volume 0131B, Page 01_046

1. Umluigim agus impuigim me fein duit a Mac dilis Dé agus a Maigdean glormar (?) beannuig tabairt molad mór agus buideaceas duit ar son mé fein agus mo comaladar a tabairt shlan o bas n h-oidce go dtugad slan o bas an laé muid slan ó cuile orcoid agus o chuile anacaoin cuile garla gradna agus aicidí na bliadna go gcoinig tú ar deag staid agus ar staid na grasta muid agus nar tugad tú (?) ar bhith ar an saogail seó duinn a bainfeas gloire na bFlaiteas dar namnaca an lá a bfagais muid an saogail seó go dtugaid tú siamneas siaruide go na h-anamnaca
    Áine Ní Einrí
    Séamus Mac Einrí