Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 17_057

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 17_057

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Dheibsh iúr é. Dá dtiocfadh stránséar isteach chuideóchadh sí leó é a dhéanamh mar deireann na sean daoine gur ceart cuideadh lé na go dtuibhfadh sé an t-im a béadh ann leó.
    Chuala me mó athair ag rádh go raibh aon uair amháin ag lá Bealtaine agus go bfeacfadh sé toit as teach an fhir seo agus nuair a chuaidh an fear seo ag déanadh maistreadh cúpla lá in aghaidh sin ní raibh ach bainne san chuinneóg agus mór thainigh im at bith air. Agus an fear eile nuair a rinne sé maistreadh bhí go leór im ag é agus bhí im an fhir eile aige chomh maith le na chuid féin. Déanann muid maistreadh uair san tseachmhain san Samhradh agus san nGeimhreadh uair san
    Cáitlín Ní Sheoighe