Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 14_060

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 14_060

Ar an leathanach seo

1. Tá sé tailliúr sa pharróiste anois. Oibrigheann sáíd ina dtighthe féin i gcomhnaidhe. Bíonn éadaigh sa teach aca le díol do gnáth. Eádach siopa a bhíonn aca de gnáth. Caitheann na daoine thart annseo cultacha de radach na h-áite de gnáth. Bíonn eadach sa teach ag na tailliúirí de gnáth agus nuair a theigheann duine ar bith go dtí teach an tailliúra ní bhíonn air ach misuír an duine ar a thógail agus tosuigeadh ar chulaith an duine agus nuair a bhíonn an culait déanta tagann an tailliúr go dtí an teach an duine leis an culaith agus
    Áine Ní Ghallachobhair