Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_078

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 13_078

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    iongantac brodamhail nuair a bhí sé san bhaile chugtha arít, agus é abalta bheit ag obair. Chuala mé an sean-fhear ag rádh gur shíl sé nuair a d'fágh sé an teach nach mbeadh sé abalta an teach a fheiceál aríst coidhche bhí faitchíos air nac mbeadh sé abalta an teach abhaile aríst choidhche. Dubhairt dean-duine eile liom gur imtigh sé féin fríd a lán anro dubhairt se gur cailleadh an mhac ba shine a bhí aige díreac nuair a bhí se in aice le [?] abalta dul ag saothrúgadh airgead dó, bhí sé fríd a cheile mar ní raibh sé féin abalta airgead ar bith a shaothrugh
    Áine Ní Gallacobhair